Mayasız Kabartma Tozsuz Lavaş Tarifi

Mayasız Kabartma Tozsuz Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Mayasız Kabartma Tozsuz Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü ,tuzu bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Üzerine unu ekleyip yoğuralım, yumuşak bir kıvam olacak.
  3. Üzerini kapatıp 10 dk dinlendirelim.
  4. Hamuru 14 eşit kesime bölüp beze yapalım.
  5. Bezeleri sırayla açalım, açtığımız bezeleri tavaya alıp çok az pişirip aykırı çevirelim.
  6. Alt yüzü büsbütün pişince zıt çevirelim, bu kadar deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Mayasız Kabartma Tozsuz Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Arabaşı Çorbası
Çekirdekli Kurabiye (Videolu)
Kısır (Tarsus Arap Usulü)
Köfteli Çökertme Kebabı
Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2024 |