Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (instant küçük paket 10 gr ya da yarım paket yaş maya ,küp maya – 21 gr)
  • 4,5 -5 su bardağı un (kontrollü ekle)

İçine:

  • Beyaz peynir yada lor peyniri

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yağ yada süt

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. (kuru maya da olur, yaş maya da. )
  2. Üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ekleyip, karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyin, yumuşak hamur yoğurun.
  4. Üzerini örtün, ılık yerde 45 dakika bekletin (mayalansın).
  5. Hamurdan modüller alın, içine peynir koyun, kapatun, tepsiye dizin.
  6. Üzerine için yumurta sarısını sürün, istersen susam ve çörekotu serpin.
  7. 15 dakika tepsi mayası yap (istersen beklet).
  8. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  9. Fırından alın tepsinin üzerini havlu ile kapatın şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊.

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuk Kavurma
Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli
Bazlama (Lavaş)
Yıldız Şehriye Salatası
Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır)
Tavada Yumuşacık Nutellalı Kek (Az Malzeme Çok Lezzet )
Hdabla | © 2025 |