Mayalı Pişi

Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un yaklaşık 1,5 su bardağı

Kızartmak için;

  • Biraz zeytinyağı

Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabının içine aldığımız bir bardak ılık suya yarım tatlı kaşığı şeker ile bir tatlı kaşığı kuru mayayı koyup 5 dakika köpürmesini bekliyoruz.
  2. Üzerine alabildiği kadar un la bir tatlı kaşığı tuzu koyup kulak göğsü kıvamına gelene kadar uygunca karıştırıp yoğuruyoruz.
  3. En az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz üzerine ben streç sinemayla bir kapak kapatıyorum.
  4. Mayalandıktan sonra bunladığımız bir tahtanın üzerinde çay bardağı ile keserek ortasına parmağımızla delik açarak kızdırdığımız yağda önlü gerili pişiriyoruz herkese afiyet olsun🥰.

Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Tadında Nefis Börek
Cevizli İrmik Helvası
Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Kıvamında Patates Püresi
Yoğurtlu Köz Biber
Kaşık Pasta (Efsane)
Hdabla | © 2025 |