Kaşık Pasta (Efsane)

Kaşık Pasta (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1.5 litre süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (%18 yağlı olan tercih edilebilir)
  • 200 gr labne
  • 1 paket kedi lisanı (paket içinde 2 li olarak)

Çikolata sosu için:

  • 500 ml süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da 1/2 (yarım) paket krema
  • 1 /2 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) paket bitter ya da sütlü çikolata

Üzeri için:

  • Çilek
  • Rende çikolata

Kaşık Pasta (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi; süt,yumurta sarısı, un,nişasta ile pişirilir.
  2. Ateşten indirdikten sonra evvel şeker sonra vanilya, krema,labne konularak uygunca çırpılır.
  3. Pürüzsüz bir kıvam için çırpıcıyla çırpılabilir.
  4. Ilınmaya bırakılır,1 kedi dilimi elimizle 3- 4 kesime ayrılır ve ılık sıcak muhallebiyle karıştırılır.
  5. Kedi lisanlı muhallebi borcama ya da tek porsiyon kalıplara dökülür.
  6. Çikolata sos için nişasta, süt,kakao kıvam alıncaya kadar pişirilir.
  7. Ateşten indirdikten sonra krema ya da yağ,şeker, çikolata eklenerek eritilir.
  8. Sıcakken muhallebi üzerine dökülür.
  9. Üzerine çilek,muz,reçel tanesi, rende çikolata,dondurma topu ya da istediğiniz diğer bir eser koyularak servis edilir.

Afiyet olsun. 🥰.

Not:muhallebiyi keçi boynuzu ya da hurma tozuyla tatlandırabilirsiniz. Özelikle sütlü tatlılarda şekerin ,mutlaka ateşten indirildikten sonra ek edilmesi besleyiciliği açısından kıymetli.

Kaşık Pasta (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Panna Cotta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Brokoli Salatası
Pırasa Yemeği
Milfoyden Soğuk Baklava
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Kavala Kurabiyesi
Bazlama (Antalya Usulü)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet