Kaşık Pasta (Efsane)

Kaşık Pasta (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1.5 litre süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 yemek kaşığı buğday nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema (%18 yağlı olan tercih edilebilir)
- 200 gr labne
- 1 paket kedi lisanı (paket içinde 2 li olarak)
Çikolata sosu için:
- 500 ml süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da 1/2 (yarım) paket krema
- 1 /2 çay bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) paket bitter ya da sütlü çikolata
Üzeri için:
- Çilek
- Rende çikolata
Kaşık Pasta (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi; süt,yumurta sarısı, un,nişasta ile pişirilir.
- Ateşten indirdikten sonra evvel şeker sonra vanilya, krema,labne konularak uygunca çırpılır.
- Pürüzsüz bir kıvam için çırpıcıyla çırpılabilir.
- Ilınmaya bırakılır,1 kedi dilimi elimizle 3- 4 kesime ayrılır ve ılık sıcak muhallebiyle karıştırılır.
- Kedi lisanlı muhallebi borcama ya da tek porsiyon kalıplara dökülür.
- Çikolata sos için nişasta, süt,kakao kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- Ateşten indirdikten sonra krema ya da yağ,şeker, çikolata eklenerek eritilir.
- Sıcakken muhallebi üzerine dökülür.
- Üzerine çilek,muz,reçel tanesi, rende çikolata,dondurma topu ya da istediğiniz diğer bir eser koyularak servis edilir.
Afiyet olsun. 🥰.
Not:muhallebiyi keçi boynuzu ya da hurma tozuyla tatlandırabilirsiniz. Özelikle sütlü tatlılarda şekerin ,mutlaka ateşten indirildikten sonra ek edilmesi besleyiciliği açısından kıymetli.
Kaşık Pasta (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











