Mayalı Krep Tarifi

Mayalı Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Mayalı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kabın içerisine ılık süt ılık su şeker yağ ve mayayı alıp çırpma teli ile çırpalım.
  2. Un ve tuzu da ek edip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Hazırladığımız krep hamurunun üzerini örtüp 15 dakika kadar mayalandıralım.
  4. Surenin sonunda hamurunu çırpma teli ile tekrar karıştırıp havasını alalım.
  5. Krep tavasını ocağa alalım yüksek ateşte ısıtalım sonrasında ocağı orta ateşe alıp hamurundan bir kepçe ek edip yayalım.
  6. Hamur göz göz olduktan sonra alt tarafı pişmiş oluyor çevirelim öbür tarafında pişirelim servis tabağına alalım.
  7. Hamurun tamamını bu formda pişirip hazırlayalım hazır olan kreplerimizi servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Mayalı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır El Açması Börek
Çıtır Kabak
Tel Şehriye Çorbası
Fırında Pırasalı Kek
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı
Glutensiz Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |