Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça

Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığından az tuz
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak kıvama gelene kadar neredeyse 5.5 su bardağı.)

İçi için;

  • Lor peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Hamur açmak için;

  • Sıvı yağ

Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sırasıyla su, süt, yağ, yumurta akı, maya, şeker ve tuzu homojen olana kadar karıştırılır. Süt ve suyun ılık olmasına dikkat edin bu güzel bir mayalanma için kıymetli.
  2. İnce ince doğranmış dereotu eklenir.
  3. Devamında un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
  4. Hamur üstü örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  5. Lor peyniri tuzsuzsa tuz eklemeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.
  6. Mayalanan hamurdan 30 adet beze elde edebilirsiniz.
  7. Bezeler hazırlanarak peynir koyulana kadar bekletmeniz için üstleri örtülür. Bu kalan maya fermantasyonunu büsbütün salgılaması için uygun olacaktır.
  8. Her beze parmaklar sıvı yağ batırılarak peynir eklemek için açılır ve 1 tatlı kaşığı peynir koyularak yuvarlanarak tepsiye dizilir.
  9. Yumurta sarısı sürüldükten sonra susam serpilir.
  10. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirilir.
  11. Üstü kızardığında poğaçalar pişmiş demektir. Birinci ısısını vermesi için dışarıya alınır.
  12. 🤍 poğaçalar servis edilmek için hazır ! dilerseniz taze iken buzlukta saklayabilir daha sonra yalnızca ısıtılarak tekrar tüketilebilir. Tıpkı tazeliğini koruyacaktır. 😊.

Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Kebabı
Mısırlı Tavuk Çorbası
Domates Çorbası
Kraliçe Pastası
Yeşil Mercimekli Börek
Su Muhallebisi
Hdabla | © 2025 |