Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça

Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 1 paket kuru maya
- 1 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığından az tuz
- Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak kıvama gelene kadar neredeyse 5.5 su bardağı.)
İçi için;
- Lor peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Hamur açmak için;
- Sıvı yağ
Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sırasıyla su, süt, yağ, yumurta akı, maya, şeker ve tuzu homojen olana kadar karıştırılır. Süt ve suyun ılık olmasına dikkat edin bu güzel bir mayalanma için kıymetli.
- İnce ince doğranmış dereotu eklenir.
- Devamında un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
- Hamur üstü örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Lor peyniri tuzsuzsa tuz eklemeyi ihmal etmeyin. Dilerseniz farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.
- Mayalanan hamurdan 30 adet beze elde edebilirsiniz.
- Bezeler hazırlanarak peynir koyulana kadar bekletmeniz için üstleri örtülür. Bu kalan maya fermantasyonunu büsbütün salgılaması için uygun olacaktır.
- Her beze parmaklar sıvı yağ batırılarak peynir eklemek için açılır ve 1 tatlı kaşığı peynir koyularak yuvarlanarak tepsiye dizilir.
- Yumurta sarısı sürüldükten sonra susam serpilir.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında alt üst ayarda 20 dk pişirilir.
- Üstü kızardığında poğaçalar pişmiş demektir. Birinci ısısını vermesi için dışarıya alınır.
- 🤍 poğaçalar servis edilmek için hazır ! dilerseniz taze iken buzlukta saklayabilir daha sonra yalnızca ısıtılarak tekrar tüketilebilir. Tıpkı tazeliğini koruyacaktır. 😊.
Mayalı Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



