Mayalı Balon Pişi

Mayalı Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Mayalı Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırarak 5 dk ön mayalanma süreci yapalım. Daha sonra azar azar un, tuz ve sıvı yağ ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örterek 35-40 dk ılık ortamda mayalandıralım.
  2. Mayalanan hamurun havasını alalım ve 3-4 eşit bezeye bölelim. Merdaneyle teker teker tabak büyüklüğünde yada az daha büyük açalım. Çok incecik bir hamur olmayacak.
  3. Herhangi bir su bardağının ağzı ile açtığımız bezelerden yuvarlak biçimde hamurlar çıkaralım ve bol kızgın yağda artlı önlü kızartalım. Havlu kağıt serili kaba alalım. Afiyet olsun.

Mayalı Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Ekmek Kadayıfı
Köz Biber Konservesi
Mini Mini Kete Poğaça
Çilekli Çikolata Barı
Kabak Böreği
Tavuklu Taco
Hdabla | © 2025 |