Mayalanma Beklemeyen Şipşak Yapılan Pamuk Poğaça

Mayalanma Beklemeyen Şipşak Yapılan Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı çırpılmış pürüzsüz yoğurt ( oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım kilo kadar un (yaklaşık 4,5-5 su bardağına eşittir)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

Poğaçanın içine koymak için;

  • Zeytin ezmesi
  • Peynir
  • Haşlanmış patates püresi
  • Sürmelik nutella yada çokokrem

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

İsteğe bağlı;

  • Susam
  • Çörek otu yada haşhaş

Mayalanma Beklemeyen Şipşak Yapılan Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir karıştırma kabına 1 su bardağı kaynar suyu ek edelim.
  2. Üzerine sıvı yağını ve sütü koyalım.
  3. Sonra yaş mayayı ek edip karıştıralım.
  4. Arkadaşlar buna çok dikkat edelim yaş mayayı direk kaynar suya ek edilmeyecek zira kaynar suyun içinde yanar çok acımsı bir tat oluşturur.
  5. Süt ve sıvı yağı koyduktan sonra karıştırıp ondan sonra ek edeceğiz yumurta akını ve kremayı koyup tuzunu ve toz şekeri ilave edip son sefer karıştıralım.
  6. En son unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım hamur ele yapışacak kıvamda olacak.
  7. Fazladan extra un eklemeyin.
  8. Elimizi az ölçüde sıvı yağıyla nemlendirip elimizi hamurdan çıkaralım.
  9. Hamuru hiç bekletmeden ufak bezeleri alırken elimizi ortada çok az ölçüde sıvı yağıyla hafif nemlendirelim kolay bir formda yapılsın.
  10. Ben çokokremli yaptım isteyen peynirli ve patatesli yada sade yapabilirler.
  11. Sonra hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmamış buna dikkat edelim.
  13. Fırını evvelden açmıyoruz yani soğuk fırına koyup 180 derecede 25-30 dakika ortası pişirelim.
  14. Fırından fırına pişme mühleti değişebilir bu sebeple kendi fırınınızda denetimli olarak pişirin.
  15. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp üzerini bir bezle örtüp bir yarım saat bekletelim ki yumuşacık kalsın.

Vee harika pamuk poğaçalar afiyetle tüketmeye hazır😋😋😋.

Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet şifa olsun.

Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın ve sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.

Mayalanma Beklemeyen Şipşak Yapılan Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Fettuccine Alfredo (Videolu)
Vişneli, Frambuazlı Brownie Tarifi
Tahinli Kurabiye
Faslı Kuzu Sırtı Ve Kuskus Salatası
Orman Meyveli Pankek
Elmalı Üzümlü Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet