Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı

Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 3 – 3. 5 su bardağı kadar un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • Fındık

Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlanır ki soğuk olarak kullanılacak.
  2. Tencereye su ve şeker alınır şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Eridikten sonra 15 dk kaynatılır.
  4. Limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  5. Hamuru için oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
  6. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  7. Üzeri için süt ve haşhaş bir kaba alınır.
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak yuvarlanır.
  9. Önce süte, sonra haşhaşa bulanır.
  10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  11. Bir kısmının üzerine fındık koyulur. Bir kısmı boş bırakılır. Boş kalanların üzerine daha sonra badem ve çikolata koydum. İsterseniz tamamını fındıklı yahut çikolata-bademli de yapabilirsiniz.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk pişirilir.
  13. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
  14. Şerbetini çektikten sonra boş kalanlara badem ve çikolata koyulur. Servise hazırdır, afiyet olsun.

Ben olağan ölçüden değil de iki ölçülü yaptım.

Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Köfte Dizmesi
Terbiyeli Paça Çorbası
Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek
Terami Sushi
Ispanaklı Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı (Videolu)
Gırniş (Çerkez Yemeği)
Hdabla | © 2025 |