Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 3 – 3. 5 su bardağı kadar un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- Fındık
Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlanır ki soğuk olarak kullanılacak.
- Tencereye su ve şeker alınır şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Eridikten sonra 15 dk kaynatılır.
- Limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Hamuru için oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri için süt ve haşhaş bir kaba alınır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak yuvarlanır.
- Önce süte, sonra haşhaşa bulanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Bir kısmının üzerine fındık koyulur. Bir kısmı boş bırakılır. Boş kalanların üzerine daha sonra badem ve çikolata koydum. İsterseniz tamamını fındıklı yahut çikolata-bademli de yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk pişirilir.
- Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
- Şerbetini çektikten sonra boş kalanlara badem ve çikolata koyulur. Servise hazırdır, afiyet olsun.
Ben olağan ölçüden değil de iki ölçülü yaptım.
Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










