Mavi Haşhaşlı Şekerpare

Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 2 adet yumurta (birini sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şekeri alalım üzerine suyu ekleyerek karıştıralım ve şerbetimizi kaynamaya bırakalım. 10 dakika kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynayarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağını alalım üzerine sıvı yağ ,yumurta, irmik ,pudra şekeri ,mavi haşhaş, vanilya ,kabartma tozu ,limon kabuğu rendesi ve unu ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Hazır olan hamurumumuzdan modüller kopartarak elimizle şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Şekerparelerimizin üzerine son olarak fırça yardımı ile yumurta sarı sürelim ve çatalın derisi ile çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda 30 dakika pişirelim daha sonra pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
- Şekerparelerimizi şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım servis etmeden evvel üzerini süsleyerek servis edelim afiyet olsun🌸.
Mavi Haşhaşlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


