Mavi Haşhaşlı Kurabiye

Mavi Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 60 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı artı 1 çay bardağı un

Dışını kaplamak için;

  • 3 tepeleme yemek kaşığı mavi haşhaş

Mavi Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta mavi haşhaş hariç bütün materyalleri karıştırın, yoğurun.
  2. Ardından hamurdan cevizden biraz küçük modüller koparıp elinizle yuvarlayın hafif üzerine bastırın.
  3. Bir tabağa mavi haşhaşı koyun ve hal verdiğiniz kurabiye hamurlarını mavi haşhaş ile kaplayın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
  5. Önceden uygunca ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin ,her fırının pişirme müddeti farklı olabilir ortada bir fırındaki gerecin pişip pişmediğini denetim edin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri soğumaya bırakın soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mavi Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasulye Diblesi
Milföy Mantı
Güneş Poğaça
Portakallı Kek
Güveçte Patates Püreli Köfte
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |