Mavi Haşhaşlı Kurabiye
Mavi Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 60 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı artı 1 çay bardağı un
Dışını kaplamak için;
- 3 tepeleme yemek kaşığı mavi haşhaş
Mavi Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta mavi haşhaş hariç bütün materyalleri karıştırın, yoğurun.
- Ardından hamurdan cevizden biraz küçük modüller koparıp elinizle yuvarlayın hafif üzerine bastırın.
- Bir tabağa mavi haşhaşı koyun ve hal verdiğiniz kurabiye hamurlarını mavi haşhaş ile kaplayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Önceden uygunca ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin ,her fırının pişirme müddeti farklı olabilir ortada bir fırındaki gerecin pişip pişmediğini denetim edin.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri soğumaya bırakın soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Mavi Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






