Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü)
Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağından bir parmak eksik buğday ( iri dövme mastava buğdayı derler burda)
- 1-2 tatlı kaşığı terayağı
Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine yoğurdu katın, içine suyu ek edin, ayran üzere çırpın.
- İçine buğdayı ek edin tuzunu ekleyip biraz karıştırın, ocağım altını açın, kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayıp ağırlaşmaya başladıktan sonra orta ara karıştırın.
- Suyunu çektikten sonra tadına bakın pişmişse yoğunluğunu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Suyunu büsbütün çekmesine gerek yok lakin ağır olmalı. Ocağın altını kapatın.
- Bir cezvede tereyağını kaynatmaya başlayın. Tereyağ köpürmeye başlayacaktır bir kaç sn sonra ocağın altını kapatın.
- Yemeği bir tabağa koyun ve üzerine kızgın tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.
Mastava-Keşkerun (Diyarbakır Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






