Maş Salatası

Maş Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 5-6 adet taze soğan
- Yarım demet taze nane (yoksa kuru nane de kullanılabilir)
- Yarım demet dereotu
- 1-2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5-6 adet kornişon turşu
Sosu için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Maş Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maş fasulyesini 1 gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve canlı kalacak biçimde yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( 25-30 dk. ) lakin ben bu sefer eceden ıslatmayı unuttuğum için maşı yıkayıp direkt olarak düdüklü tencerede aşladım. Dilerseniz bu formda de kullanabilirsiniz 🙂
- Yeşillikleri ince ince kesiyoruz. Közlenmiş biberleri de küçük küçük doğruyoruz.
- Yeşillikler, kırmızı biber ve mısırı geniş bir kap içinde karıştırıyoruz.
- Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekliyoruz.
- Sosumuz için de bütün materyalleri karıştırıyoruz.
- Sosu servise yakın eklerseniz daha parlak ve taze görünecektir Afiyet olsun!
Maş Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












