Maş Salatası

Maş Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 5-6 adet taze soğan
  • Yarım demet taze nane (yoksa kuru nane de kullanılabilir)
  • Yarım demet dereotu
  • 1-2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5-6 adet kornişon turşu

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Maş Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maş fasulyesini 1 gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve canlı kalacak biçimde yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( 25-30 dk. ) lakin ben bu sefer eceden ıslatmayı unuttuğum için maşı yıkayıp direkt olarak düdüklü tencerede aşladım. Dilerseniz bu formda de kullanabilirsiniz 🙂
  2. Yeşillikleri ince ince kesiyoruz. Közlenmiş biberleri de küçük küçük doğruyoruz.
  3. Yeşillikler, kırmızı biber ve mısırı geniş bir kap içinde karıştırıyoruz.
  4. Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekliyoruz.
  5. Sosumuz için de bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  6. Sosu servise yakın eklerseniz daha parlak ve taze görünecektir Afiyet olsun!

Maş Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Kurabiye
Polonya Pastası (Karpatra)
Lokanta Usulü Et Kavurma
Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Börülce Salatası
Kolay Pancarlı Turplu Karışık Salata Tarifi
Hdabla | © 2025 |