Marmelatlı Brioche

Marmelatlı Brioche Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 gram un ( 2 su bardağı)
- 30 gram şeker
- 1 tutam tuz
- 5 gram kuru maya
- 100 ml ılık süt (1/3 su bardağı +1 yemek kaşığı)
- 1 orta uzunluk yumurta
- 50 gram yumuşak tereyağı
Doldurmak için;
- İstediğiniz meyve marmelatı
Fırçalamak için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Marmelatlı Brioche Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaseye eleyin ve ortasına çukur açın.
- Mayayı 1-2 yemek kaşığı ılık sütü ve 1 tatlı kaşığı şekeri çukura ekleyin, yavaşça karıştırın ve köpürene kadar 5-10 dk bekletin.
- Kalan gereçleri ekleyin ve kısa bir müddet karıştırın,hamuru pürüzsüz ve elastik olana kadar 8-10 dk yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 1-1,5 saat hacmi 2 katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamuru unlanmış yüzeyde açın eşit biçimde marmelatı sürün.
- Uzun kenarından sıkıca rulo yaparak bir kütük oluşturun, akabinde kütüğü uzunlamasına iki eşit modüle kesin.
- İki tutamı iki kere birbirinin etrafında bükerek bir örgü oluşturun ve yağlı kağıda yerleştirin. Tekrar kalıbın tepsisine ulaşana kadar mayalanmaya bırakın.
- Fırını 180c’ye evvelce ısıtın yumurta sarısını sütle karıştırın ve üstüne sürün. Keskin bıçakla üstüne birkaç kesik açın.
- Yaklaşık 30-35 dk altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Üstü çok çabuk kızarırsa alüminyum folyoyla kapatın.
- Dilimlenmeden evvel büsbütün soğumasını bekleyin. Servis etmeden evvel pudra şekeri dökebilirsiniz. ❤️.
Marmelatlı Brioche Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






