Marinara Soslu Köfte

Marinara Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- Yarım kilo kıyma
- 1 minik uzunluk soğan rendesi (soğanınız büyükse yarısını kullanın)
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 adet yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Marinara sosu için:
- 1 su bardağı domates sosu ya da rendesi
- 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
- 1 minik soğan (büyükse yarısını kullanın)
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- Fesleğen
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Şeker
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzeri için:
- 1 buçuk su bardağı mozarella ve kaşar peyniri (karışık kullandım)
- İsteğe bağlı dilimlenmiş maydanoz
Marinara Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteyi hazırlayalım.
- Bunun için tüm malzemeyi bir kapta buluşturup yoğuralım.
- Uzun uzun yoğurmanıza gerek yok.
- Tüm materyaller birbirine yedirildiyse kâfi.
- Üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım ve en az 1 saat dinlendirelim.
- Akşamdan bile hazırlayabilirsiniz.
- Sürenin sonunda ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
- Köfteler beklesin bu sırada sosunu hazırlayalım.
- Bunun için çok minik doğradığımız soğanı ve sarımsağı sos tenceresine alalım.
- Üzerine zeytinyağ döküp kısık ateşte yakmadan güzelce kavuralım.
- Üzerine domates sosu ve salçayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Ardından suyunu da ekleyip biraz kaynatalım.
- Suyunu çok fazla çekmemeli. 3-5 dk kaynatmanız kâfi.
- En son tuzu ve baharatları ekleyip şöyle bir karıştıralım ve altını kapatalım.
- Yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı dökelim.
- Altını yüksek ateşte açıp tavayı ısıtalım.
- Köfteleri tavaya atalım ve çabucak altını kısalım.
- Kısık ateşte köftelerin her tarafı kızarana kadar ortada bir çevirelim. İçi pişmek zorunda değil.
- Her tarafı güzelce kızardıktan sonra üzerine sosunu köftelerin her yerine değecek halde dökelim.
- Üzerini kapatmadan kısık ateşte domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirelim. Çok az sulu kalacak.
- Ardından üzerine rendelenmiş peyniri ek edip kapağını kapatalım.
- Peynirler eriyene kadar 2-3 dk daha altı kısık ateşte yanıyor olacak.
- Peynirler eritince altını kapatıp kapağını açalım.
- Üzerine ince dilimlenmiş maydanoz serpelim. Soğutmadan servis edelim. Afiyet olsun ♥️.
Marinara Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









