Marinara Soslu Köfte

Marinara Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 minik uzunluk soğan rendesi (soğanınız büyükse yarısını kullanın)
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Marinara sosu için:

  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendesi
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 minik soğan (büyükse yarısını kullanın)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Fesleğen
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz

Üzeri için:

  • 1 buçuk su bardağı mozarella ve kaşar peyniri (karışık kullandım)
  • İsteğe bağlı dilimlenmiş maydanoz

Marinara Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfteyi hazırlayalım.
  2. Bunun için tüm malzemeyi bir kapta buluşturup yoğuralım.
  3. Uzun uzun yoğurmanıza gerek yok.
  4. Tüm materyaller birbirine yedirildiyse kâfi.
  5. Üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım ve en az 1 saat dinlendirelim.
  6. Akşamdan bile hazırlayabilirsiniz.
  7. Sürenin sonunda ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
  8. Köfteler beklesin bu sırada sosunu hazırlayalım.
  9. Bunun için çok minik doğradığımız soğanı ve sarımsağı sos tenceresine alalım.
  10. Üzerine zeytinyağ döküp kısık ateşte yakmadan güzelce kavuralım.
  11. Üzerine domates sosu ve salçayı ekleyelim ve karıştıralım.
  12. Ardından suyunu da ekleyip biraz kaynatalım.
  13. Suyunu çok fazla çekmemeli. 3-5 dk kaynatmanız kâfi.
  14. En son tuzu ve baharatları ekleyip şöyle bir karıştıralım ve altını kapatalım.
  15. Yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı dökelim.
  16. Altını yüksek ateşte açıp tavayı ısıtalım.
  17. Köfteleri tavaya atalım ve çabucak altını kısalım.
  18. Kısık ateşte köftelerin her tarafı kızarana kadar ortada bir çevirelim. İçi pişmek zorunda değil.
  19. Her tarafı güzelce kızardıktan sonra üzerine sosunu köftelerin her yerine değecek halde dökelim.
  20. Üzerini kapatmadan kısık ateşte domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirelim. Çok az sulu kalacak.
  21. Ardından üzerine rendelenmiş peyniri ek edip kapağını kapatalım.
  22. Peynirler eriyene kadar 2-3 dk daha altı kısık ateşte yanıyor olacak.
  23. Peynirler eritince altını kapatıp kapağını açalım.
  24. Üzerine ince dilimlenmiş maydanoz serpelim. Soğutmadan servis edelim. Afiyet olsun ♥️.

Marinara Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator (8+ay)
Sebze Çorbası
Fıstıklı Çikolata
Buzluk İçin Poğaça (Videolu)
Tahinli Rulo Kurabiye
Cevizli Portakallı Tatlı (Nefis)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet