Mantı Tarifi

Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Mantı hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Mantı içi için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
Üstü için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
Sosu için;
- Sarımsaklı yoğurt
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantının hamuru için olan materyalleri bi kaba alalım ve ele yapışmayan hafif sert hamur elde edelim.
- İç harcımızın soğanları ve sarımsakları blenderden geçirelim ve kalan gereçleri ek edip karıştıralım.
- Mantı hamurumuzu açıp şerit halinde keselim ve içlerine harcımızdan yerleştirip istediğimiz hal kapatalım.
- Hamurumuz bitene dek bu sürece devam edelim.
- Kaynamış suyun içerisine tuz ve hafif sıvı yağı ek edip mantıları pişirelim.
- Suyun üzerine çıkan mantılarımızı süzekte süzelim.
- Mantılarımızı sarımsaklı yoğurt karışımına ek edip karıştıralım.
- Mantıları servis tabağına alıp tereyağında yaktığımız salçayı üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













