Mantı Tarifi

Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Mantı hamuru için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Mantı içi için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri

Üstü için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Sosu için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantının hamuru için olan materyalleri bi kaba alalım ve ele yapışmayan hafif sert hamur elde edelim.
  2. İç harcımızın soğanları ve sarımsakları blenderden geçirelim ve kalan gereçleri ek edip karıştıralım.
  3. Mantı hamurumuzu açıp şerit halinde keselim ve içlerine harcımızdan yerleştirip istediğimiz hal kapatalım.
  4. Hamurumuz bitene dek bu sürece devam edelim.
  5. Kaynamış suyun içerisine tuz ve hafif sıvı yağı ek edip mantıları pişirelim.
  6. Suyun üzerine çıkan mantılarımızı süzekte süzelim.
  7. Mantılarımızı sarımsaklı yoğurt karışımına ek edip karıştıralım.
  8. Mantıları servis tabağına alıp tereyağında yaktığımız salçayı üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Köfte
Trabzon Gevreği
Çıtır Çıtır Baklava
Patates Salatası
Tam Buğday Unlu Banana Bread (Pcos Dostu)
Kıymalı Pide
Hdabla | © 2024 |