Mantı Tadında Makarna
Mantı Tadında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Tereyağ
Mantı Tadında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı her vakit haşladığımız üzere haşlayalım. Süzelim ve yağ yakalım.
- Başka tencereye yada tavaya tereyağını koyalım eritelim.
- Eriyen tereyağına salçayı koyalım ve kokusu çıkana kavuralım.
- Kavrulan salçaya karabiber pul biber koyalım karıştıralım.
- Su bardağına 2 parmak su alıp salçaya koyalım ve salçayı açalım.
- Çok sulu olmasın diye o kadar çok sulu isterseniz daha fazla su koyabilirsiniz.
- Daha sonra bir kaseye yoğurdu alalım içine az tuz atalım.
- Yoğurdu çırpıcı ile karıştırarak inceltelim ve makarnaya dökelim yoğurda.
- Makarnamızı koyalım tabağa üzerine salça sosundan koyalım ve afiyet olsun 🥰.
Mantı Tadında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






