Mantı Salatası
Mantı Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kayseri mantı
- 2 adet küp doğranmış havuç
- 1 su bardağı mısır
- 4 adet kornişon turşu salatalık
- 3 adet közlenmiş kapya biber
- Yarım bağ dereotu
- 1 kg yoğurt
- 1 diş sarımsak
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı ceviz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Mantı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantımızı haşlayalım.Soğumaya bırakalım.
- Küp doğranmış havuç haşlayalım.
- Közlenmiş kapya biber kabuğunu soyalım doğrayalım, kornişon turşu küp biçiminde doğrayalım .
- Dereotu doğrayalım, hazırlamış olduğumuz tüm materyalleri ve havuç, mısırda mantımıza ek edelim karıştıralım.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayıp ekleyelim karştıralım.
- Üzerine sıvı yağ ile kavurduğumuz biberli cevizi ekleyelim servise hazır hale getirelim afiyet olsun.
Mantı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









