Mantı (Derin Dondurucu İçin)

Mantı (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta

İçi için;

  • 1 kilo kıyma
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Mantı (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ( yumurta hamura sertlik veriyor yumurta kaide değil).
  2. Azar azar su ek ederek hamuru yoğurun.
  3. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
  4. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
  5. Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.
  6. Kıymadan kopardığınız küçük kesimleri kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.
  7. Hamurların 4 köşesini bir ortaya getirip şekillendirin.
  8. Mantıları 30 dakika 180 derece fırınlıyoruz.

Mantı (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Tavuk Döner
Bursa Süt Helvası
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tarifi
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten)
Yoğurtlu Naneli Semizotu Salatası
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet