Mantı (Derin Dondurucu İçin)

Mantı (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 1 kilo kıyma
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Mantı (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ( yumurta hamura sertlik veriyor yumurta kaide değil).
- Azar azar su ek ederek hamuru yoğurun.
- Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır.
- Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.
- Diğer taraftan kıymanı içine kırmızıbiber, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.
- Kıymadan kopardığınız küçük kesimleri kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.
- Hamurların 4 köşesini bir ortaya getirip şekillendirin.
- Mantıları 30 dakika 180 derece fırınlıyoruz.
Mantı (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

