Mantı Çorbası
Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Mantı için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Silme 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
Mantı hamuru;
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı)
Çorba tanımı;
- 1 kase mantı
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazır mantılar çorba için büyük olduğunu düşünüyorum, mantımı da kendim yaptım lakin sizlerin vakti yoksa hazır mantı kullanıp yalnızca çorba tanımından yararlanabilirsiniz.
- Mantı için hamur gereçlerini karıştıralım ne çok sert ne çok yumuşak ele yapışmayan sert bir hamur olması gerekiyor ki kolay açılsın.
- Yaptığınız hamuru 3 e bölün ve üzerini kapatın ki kurumasın.
- Ardından mantının kıyması için bir kapta tüm gereçleri karıştıralım.
- Ayırdığımız bezeleri açalım küçük kareler halinde keselim kıymaları koyalım ve bohça halinde kapatalım.
- Çorba için 1 beze kâfi gerisini dilerseniz yapıp dolaba kaldırabilirsiniz.
- Çorba için bir tencereye sıvı yağ koyun sarımsak ve unu kavurun.
- Salçayı koyun ve kavurmaya devam edin.
- Üzerine haşlanmış nohutu ekleyin.
- Tuz baharatlar ve tereyağını koyun.
- Suyunu ekleyin ve kaynamaya başlayınca 1 kase mantınızı dökün.
- 3 dakika kaynadıktan sonra kapatın.
Lezzetiyle parmaklarınızı yiyeceğiniz sofralarınızın vazgeçilmezi olan bir çorba olacağından eminim.
Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















