Mantarlı Tavuklu Makarna

Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Makarnayı haşlamak için;
- 500 gram makarna
- Su
- 2 yemek kaşığı tereyağ (makarnayı kavurmak için)
Tavuklu harç için;
- 300 gram tavuk göğüsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 100 gram mantar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kimyon
- Granül sarımsak
- Toz kırmızı paprika
- Karabiber
Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencere suyumuzu aşalım kaynatalım ve içine makarnaları alalım ve pişirelim.
- Uygun bir tavaya yağı ince doğradığımız soğanı ve kapya biberi ekleyelim güzelce kavuralım küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim ve bir 5 dakika daha kavuralım, onun üstünü doğradığımız mantarları ekleyelim ve yeniden bir 5 dakika daha kavuralım ve son olarak bütün baharatları ekleyelim ve 10 dakika pişirelim.
- Uygun bir tavada tereyağını eritelim ve üstüne makarnamızı ek edelim ve güzelce karıştıralım biraz tuz ekleyelim.
- Servis tabağına birinci evvel makarna sonra üzerine mantarlı tavuklu harcımızı koyalım ve afiyetle yiyelim 😋😋😋.
Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





