Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram mantar
- 200 gram tereyağı
- Yarım limon
- 1 diş sarımsak
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Biberiye(isteğe bağlı)
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantar için; mantarların sağlarını çıkartıp, kabuklarını soyun. (mantarı yıkamayın bunun nedeni ise yıkanan mantarlar sünger üzere olduğu için içine aldıkları suyu ocakta soteleme yaparken dışarıya verir).
- Mantarların üzerine biraz limon sıkın (bekleyecekse kararmasını maniler, lezzet verir).
- Tavayı ocağa alın, sarımsak ve biberiyeyi tavaya koyun.
- Tava ısınınca sıvı yağ ve tereyağ koyun. Biberiye kokusunu salıp tava yüksek ısıya gelince biberiyeleri çıkarın.
- Mantarları tavaya koyun ve karıştırarak pişirin çok süratli pişecektir, dikkatli pişirin.
- Tavuk için; tavuk göğsünü yatay halinde kesip 2 ince kesime getirin (daha ince olması daha âlâ pişmesini sağlar)
- Tavaya 1 diş sarımsak koyun ve ısıtın. Isınırken tereyağ-sade yağ koyun.
- Tava ısınca tavuğu koyun ve ve bir kaşık ile tava içindeki yağı tavuğun üst tarafına da daima olarak dökün (banyo yaptırmak)alt üst pişirmek için.
- Termometreniz varsa 60-65° kadar pişirin yoksa da elimizin ölçüsüne nazaran bakabiliriz(görselde mevcut) (tavuğun en kalın yerinden ölçün) sarımsağı çıkartın.
- Tavuğun suyunu kaybetmemesi gerekir o yüzden ısısına dikkat edin. Uzun bir süreçtir sabırlı olun.
- Tavuk pişince tavadaki yağı döküp tereyağ koyun ve küçük küpler halinde doğradığınız soğanları koyun ve pişirin tabaklayabilirsiniz, afiyet olsun🌸
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



