Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü

Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 modül tavuk göğsü
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir ölçü un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 10-12 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 300 ml su (1 tatlı kaşığı zerzevat tozu ile karıştırılmış)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı su ile karıştırmış)
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerinin üzerine enine ve uzunluğuna alt kısmını kesmeden çapraz olacak halde çizikler atın.
  2. Üzerine birer tutam tuz ve karabiber serpiştirip ovalayın.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyin ısınınca tavuk etlerini önlü artlı una bulayıp orta ateşte hafif kızartıp başka bir tabağa alın.
  4. Aynı tavanın içine tereyağı ek edin çok küçük doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip kavurun.
  5. Üzerine dörde bölmüş olduğunuz mantarları ek edip iki üç dakika soteleyin.
  6. Ardından limon suyu zerzevat tozlu suyunu ek edin kaynamaya başlayınca nişastalı suyu ekleyip karıştırın baharatlarını ekleyip karıştırın.
  7. Kızartmış olduğunuz tavuk etlerini içine ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte onbeş dakika kadar pişirin .
  8. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip makarna yada patates püresi ile servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Pişi
Tavuk Tirit
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Tiramisu Tarifi (Tart Kalıbında)
Top Kek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet