Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü

Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 modül tavuk göğsü
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir ölçü un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 10-12 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 300 ml su (1 tatlı kaşığı zerzevat tozu ile karıştırılmış)
- 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı su ile karıştırmış)
- 1 er çay kaşığı tuz
- Pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerinin üzerine enine ve uzunluğuna alt kısmını kesmeden çapraz olacak halde çizikler atın.
- Üzerine birer tutam tuz ve karabiber serpiştirip ovalayın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyin ısınınca tavuk etlerini önlü artlı una bulayıp orta ateşte hafif kızartıp başka bir tabağa alın.
- Aynı tavanın içine tereyağı ek edin çok küçük doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip kavurun.
- Üzerine dörde bölmüş olduğunuz mantarları ek edip iki üç dakika soteleyin.
- Ardından limon suyu zerzevat tozlu suyunu ek edin kaynamaya başlayınca nişastalı suyu ekleyip karıştırın baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Kızartmış olduğunuz tavuk etlerini içine ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte onbeş dakika kadar pişirin .
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip makarna yada patates püresi ile servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













