Mantarlı Pide
Mantarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 paket mantar (200- 300 gr)
- 2 adet domates ya da 1 su bardağı kadar kışlık domateslerin katısından
- 1 ortaboy kuru soğan
- 3 4 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe nazaran en üstüne kaşar peynir
Hamuru için;
- 2 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz )
Üzerine sürmek için ;
- Soğuk su
Mantarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazılıyoruz soğuması için.
- Soğanı pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavuruyoruz.
- Mantar ve biberi ekleyip yumuşayana kadar suyunu çekene kadar soteliyoruz.
- Domates ve baharatınıda ekledikten sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için sıcak suyu maya şeker ve tuzu biraz karıştırdıktan sonra süt yağ unu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- En sonunda da hamuru toparlayabilmek için elinizi sıvı yağlayarak yoğurma sürecini bitirebilirsiniz.
- Üzerini kapatıp yarım saat 45 dk dinlendiriyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp uzunlamasına açıyoruz.
- Ortasına harcımızı ekleyip yayıyoruz.
- İki tarafınıda ortası açık olacak formda üzerine örtüp uçlarını birleştiriyoruz.
- Ben bir kısmının üzerine kaşar peyniri dilimleyip ekledim.
- Fırça yardımıyla hamur kısmına su sürüp 10 -15 dk bekletiyoruz.
- Bir kaseyle fırının tabanına su koyuyoruz.
- 200 derece evvelden ısıttığımız fırına verip kızarana kadar pişiriyoruz çok kızartmak sertleşmesine sebep olabiliyor hafif kızarınca alabilirsiniz.
- Fırından aldığımız pidelerin kenarlarına tereyağ sürüyoruz. Afiyet olsun.
Mantarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















