Mantarlı Pide

Mantarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 paket mantar (200- 300 gr)
  • 2 adet domates ya da 1 su bardağı kadar kışlık domateslerin katısından
  • 1 ortaboy kuru soğan
  • 3 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe nazaran en üstüne kaşar peynir

Hamuru için;

  • 2 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz )

Üzerine sürmek için ;

  • Soğuk su

Mantarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazılıyoruz soğuması için.
  2. Soğanı pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavuruyoruz.
  3. Mantar ve biberi ekleyip yumuşayana kadar suyunu çekene kadar soteliyoruz.
  4. Domates ve baharatınıda ekledikten sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamuru için sıcak suyu maya şeker ve tuzu biraz karıştırdıktan sonra süt yağ unu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  6. En sonunda da hamuru toparlayabilmek için elinizi sıvı yağlayarak yoğurma sürecini bitirebilirsiniz.
  7. Üzerini kapatıp yarım saat 45 dk dinlendiriyoruz.
  8. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp uzunlamasına açıyoruz.
  9. Ortasına harcımızı ekleyip yayıyoruz.
  10. İki tarafınıda ortası açık olacak formda üzerine örtüp uçlarını birleştiriyoruz.
  11. Ben bir kısmının üzerine kaşar peyniri dilimleyip ekledim.
  12. Fırça yardımıyla hamur kısmına su sürüp 10 -15 dk bekletiyoruz.
  13. Bir kaseyle fırının tabanına su koyuyoruz.
  14. 200 derece evvelden ısıttığımız fırına verip kızarana kadar pişiriyoruz çok kızartmak sertleşmesine sebep olabiliyor hafif kızarınca alabilirsiniz.
  15. Fırından aldığımız pidelerin kenarlarına tereyağ sürüyoruz. Afiyet olsun.

Mantarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Sapı Çorbası
Kahvaltılık Sos
Kivi Soslu Kurabiye Tarifi
Tekirdağ Köftesi
Pita Ekmeği
Muzlu Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |