Mantarlı Meze
Mantarlı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Bir tutam maydanoz
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Mantarlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları soyup limonlu suda 10-15 dakika bekletiyoruz. Süzüp dilimliyoruz.
- Tavaya zeytinyağını alıyoruz, üzerine piyazlık doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip soteliyoruz.
- Üzerine mantarları ekleyip yüksek ateşte 10 dakika soteliyoruz.
- Üzerine tuz,baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp servis tabağına yayıyoruz.
- Üzerine mantarları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤗.
Mantarlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















