Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto
Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü (1 paket fileto)
- Yarım kilo mantar
- 1 adet soğan
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?
- Göğüs etini uzunlamasına gerçek ortadan ikiye bölüyoruz. Tencereye alıyoruz ve yüksek ateşte önlü gerili kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tavukları tavadan alıyoruz ve biraz yağ ekleyip küçükçe doğranmış soğanları ek ediyoruz. Soğanlar rengini hafif değiştirene kadar pişiriyoruz.
- Ay ay doğranmış mantarları da ekliyoruz. Baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. Mantarlar suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Krema, nişasta ve suyu bir kapta karıştırıyoruz. Akabinde mantarların üzerine döküyoruz. Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra birinci etapta pişirdiğimiz tavukları harcın üzerine sıralıyoruz. Bir taşım da bir arada pişiriyoruz.
- Servis tabağına tavukları alıyoruz ve üzerine de kremalı harçtan ekliyoruz. Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















