Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı

Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmatik pirinci (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı mantar
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce mantarları temizleyelim ve isteğe nazaran dilimleyelim.
    Bir tencereye 2 su bardağı suyu koyalım üzerine tuz, zerdeçal, köri ekleyip karıştıralım.
  2. Ardından mantarı, pirinci ve tereyağını ekliyelim.Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım .
  3. Kaynayan pilavın altını kısalım ve suyunu çekene kadar bekliyelim .
  4. Suyu çekilince altını kapatalım biraz demlensin. Hazır olan pilavı servis edebilirsiniz afiyet olsun

Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Yağda Pişen Patates Kroket
Glutensiz Çibörek
Avokadolu Pankek (Yumurtasız)
Zencefilli Portakallı Kış Keki
5 Dakikada Serinleten Muzlu Smoothie Tarifi
Tarçınlı Rulo | Krem Peynirli ,Cevizli Yumuşacık Lezzet
Hdabla | © 2025 |