Mantarlı Kebap

Mantarlı Kebap Tanımı İçin Malzemeler

Kebap için;

  • 500 gram tek çekim döş
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

İç harç için;

  • 1 adet soğan
  • 15 -20 adet mantar
  • Tuz
  • Kekik

Sos için;

  • 200 ml (1 bardak) yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • Limon
  • Tuz
  • Küçük uzunluk lavaş

Mantarlı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma,ince doğranmış maydanoz,rendelenmiş bir adet soğan,kimyon,pul biber,karabiber,tuzu bir kapta yoğurun.
  2. Bir adet soğanı piyazlık kesin ,mantarlarıda kesip tavada zeytinyağda soteleyin .
  3. Üzerine tuz ve kekik ilave edip ateşten alın bu bizim kebabın içine koyacağımız iç harç olacak.
  4. Bir diğer kasede bir bardak yoğurt, bir yemek kaşığı tahin ve bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırın ve biraz tuz ek edin.
  5. Hazırladığımız kebap harcını yağlı kâğıdın üzerine koyuyoruz ve tekrar üzerine yağlı kağıtla kapatıp dikdörtgen biçimde merdane yardımıyla ya da elinizle açabilirsiniz.
  6. Ardından içine hazırladığımız mantar ve soğan harcından koyup fotoğraftaki üzere kıvırıyoruz ve iki kesime bölüyoruz.
  7. Sonra kebapları ızgara tavada gerili önlü pişiriyoruz.
  8. Minik lavaşların içine sarıp yoğurda bandırıp yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Mantarlı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bombastik Limonata
Çekirdekli Tereyağlı Kurabiye
İnce Erişte Çorbası
Kabak Reçeli (Kireçsiz)
Bagel
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |