Mantarlı Ispanaklı Krema Soslu Tavuk

Mantarlı Ispanaklı Krema Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 kesim tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 10 adet mantar
  • 150 gram ıspanak
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 250 ml su yada tavuk suyu
  • 1 paket krema (200 ml )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Mantarlı Ispanaklı Krema Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini ortadan iki üç kesime bölün ,üzerine biraz tuz karabiber serpiştirip harmanlayıp kenara alın.
  2. Soğanları yarım ay formunda doğrayın mantarları çok ince olmayacak formda doğrayın yıkanmış ıspanakları doğrayıp bir kenara alın ben bebek ıspanak kullandım.
  3. Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip tavukları önlü gerili iki üç dakika kızartın öteki bir tabağın içine alın.
  4. Aynı tavanın içine dört yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip soğan ve sarımsağı hafif soteleyin akabinde mantarları ekleyip rengi dönene kadar sotelemeye devam edin ıspanakları ekleyip baharatları ek edip hafif soteleyin.
  5. Üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun 250 ml suyu yada tavuk suyunu ekleyip karıştırın, kremayı ek edin kaynamaya başlayınca tavuk etlerini üzerine koyup kapağını kapatıp on dakika kadar pişirin .
  6. Sosunuzun kıvamı çok koyu ise çok az sıcak su ek edebilirsiniz yanında pilav yada makarna eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Mantarlı Ispanaklı Krema Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pileli Şipşak Börek
Kollajen Ara Öğün ( Taşımalık )
Yıldız Şehriye Salatası
Bol Yeşillikle Nohut Salatası
Mütebbel Mezesi
Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |