Mantar Soslu Biftek

Mantar Soslu Biftek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 700-800 gram süt dana biftek
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 10-12 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı dolu nişasta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 400 ml su 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu ile karıştırılmış
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Mantar Soslu Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edip uygunca ısıtın, etleri önlü artlı 2-3 dakika mühürleyin.
- Aynı tavanın içine tereyağı ekleyip üzerine küçük yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurun.
- Üzerine küçük doğranmış mantarları ek edip hafif kavurun, salçayı ekleyip kavurun baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Üzerine suyunu ek edin .
- Kaynamaya başlayınca çeyrek çay bardağı su ile açılmış nişastayı ek edip karıştırın.
- İçine mühürlemiş olduğunuz etleri yerleştirin ,kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin, patates püresi yada makarna eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Mantar Soslu Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











