Mantar Soslu Biftek

Mantar Soslu Biftek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 700-800 gram süt dana biftek
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 10-12 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı dolu nişasta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 400 ml su 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu ile karıştırılmış
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mantar Soslu Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edip uygunca ısıtın, etleri önlü artlı 2-3 dakika mühürleyin.
  2. Aynı tavanın içine tereyağı ekleyip üzerine küçük yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurun.
  3. Üzerine küçük doğranmış mantarları ek edip hafif kavurun, salçayı ekleyip kavurun baharatlarını ekleyip karıştırın.
  4. Üzerine suyunu ek edin .
  5. Kaynamaya başlayınca çeyrek çay bardağı su ile açılmış nişastayı ek edip karıştırın.
  6. İçine mühürlemiş olduğunuz etleri yerleştirin ,kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin, patates püresi yada makarna eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Mantar Soslu Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Çiğköfte
Dilim Ekmekli Mini Pizzalar
Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği
Portakallı Fındıklı Kek
Kolay Şerbetli Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet