Mantar Mezesi
Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 300-400 gram mantar (sadece uçlarını kullanacağız)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Sıvıyağ
- Pulbiber
- Toz biber
- Karabiber (hepsi çok az)
Yoğurt tabanı;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 diş sarımsak tuz
Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ eklediğimiz tavaya piyazlık doğradığımız soğanları alalım.
- Biraz karamelize olduktan sonra sarımsakları ek edelim en son da uç kısımlarını aldığımız mantarları ekleyelim.
- Mantarlar büyükse 3 e 4 e bölelim küçük mantar tercih edersek daha hoş bir manzara oluyor.
- Baharatlarınıda ekledikten sonra maydanozu da tavaya alıp altını kapatalım.
- Yoğurt tabanı için yoğurt labne sarımsak ve tuzu karıştırıp tabağa yayalım üzerinede mantarlarımızı ekleyelim afiyet olsun.
Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













