Mantar Mezesi

Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300-400 gram mantar (sadece uçlarını kullanacağız)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvıyağ
  • Pulbiber
  • Toz biber
  • Karabiber (hepsi çok az)

Yoğurt tabanı;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 diş sarımsak tuz

Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ eklediğimiz tavaya piyazlık doğradığımız soğanları alalım.
  2. Biraz karamelize olduktan sonra sarımsakları ek edelim en son da uç kısımlarını aldığımız mantarları ekleyelim.
  3. Mantarlar büyükse 3 e 4 e bölelim küçük mantar tercih edersek daha hoş bir manzara oluyor.
  4. Baharatlarınıda ekledikten sonra maydanozu da tavaya alıp altını kapatalım.
  5. Yoğurt tabanı için yoğurt labne sarımsak ve tuzu karıştırıp tabağa yayalım üzerinede mantarlarımızı ekleyelim afiyet olsun.

Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtsuz İşkembe Çorbası
Tavada Bamya Kızartma
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Ispanaklı Graten
Terbiyeli Sebze Çorbası
Sütlaç
Hdabla | © 2025 |