Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı yada margarin
  • 1 su bardağı tepeleme+1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tepeleme +pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 -4 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir denetimli ekleyin)

Bulamak için;

  • 1 tatlı kaşığı kakao

Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alalım, üzerine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  2. Sonrasında mısır nişastası ,kabartma tozu ,vanilya ve unu ek ederek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
  3. Unu azar azar denetime ekleyin hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartarak yuvarlayıp tepsiye alalım.
  4. Soda şişesini kakaoya batırıp kurabiyenin tam ortasına nazikçe bastırarak hal verip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 13-15 dakika ortası kurabiyeler beyaz kalacak biçimde pişirelim.
  5. Fırından aldıktan sonra birinci 10 dakika kurabiyeleri ellemeyelim sonrasında servis edelim afiyetler olsun.

Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Eşliğinde Gulaş Tarifi
Roka Salatası
Çilek Soslu Bisküvili Pasta
Bebişlere Lor Peynir
Kavurma (Dana Eti İle)
Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye
Hdabla | © 2025 |