Mantar Kurabiye
Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzeri için;
- Kakao yada damla çikolata
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile güzelce krema kıvamına getirelim.
- Ardından un hariç başka materyalleri de ekleyip karıştıralım.
- Kontrollü halde unumuzu da ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
- Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp üzerine küçük kapak yardımıyla (kapağı ıslatıp) 1 yemek kaşığı kakao olan kaseye batırıp kurabiyelere form verebilirsiniz yada (damla çikolatası)koyalım.
- Kurabiyelerimizi 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim.
- Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.
Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






