Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta (mısır nişastası kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Kakao yada damla çikolata

Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile güzelce krema kıvamına getirelim.
  2. Ardından un hariç başka materyalleri de ekleyip karıştıralım.
  3. Kontrollü halde unumuzu da ekleyelim.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
  5. Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp üzerine küçük kapak yardımıyla (kapağı ıslatıp) 1 yemek kaşığı kakao olan kaseye batırıp kurabiyelere form verebilirsiniz yada (damla çikolatası)koyalım.
  6. Kurabiyelerimizi 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim.
  7. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karnabahar
Bayburt Usülü Yaprak Mantı
Tavuk Döner Tarifi
Domatesli Biberli Omlet
Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi
Fellah Köftesi
Hdabla | © 2025 |