Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantar kurabiye için  yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin, yumurta ve şekeri ekleyerek güzelce çırpalım.
  2. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım.
  3. Böylelikle kurabiye hamuru pürüzsüz olur ve ağızda dağılır.
  4. Üzerine mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyelim.
  5. Unu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
  6. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde yahut daha küçük kesimler alarak yuvarlayalım.
  7. Yuvarladığımız hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak halde dizelim.
  8. Ardından mantar biçimini vermek için ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamurun üzerine bastıralım.
  9. Kurabiyelerimizi evvelden ısıtılmış 170°c fırında alt üst fansız ayarda 15 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun🫰.

Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes)
Tek Hamur 3 Kurabiye
Tavuk Kıyması İle Lahmacun Pidesi (Anne Tarifi) (Taş Fırında)
Kedi Dilinden Kolay Yaş Pasta (15 Dakikada)
Cennet Çorbası
Kıbrıs Usulü Pastırmalı Tost
Hdabla | © 2025 |