Mantar Kurabiye
Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantar kurabiye için yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin, yumurta ve şekeri ekleyerek güzelce çırpalım.
- Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım.
- Böylelikle kurabiye hamuru pürüzsüz olur ve ağızda dağılır.
- Üzerine mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Unu da yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde yahut daha küçük kesimler alarak yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak halde dizelim.
- Ardından mantar biçimini vermek için ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamurun üzerine bastıralım.
- Kurabiyelerimizi evvelden ısıtılmış 170°c fırında alt üst fansız ayarda 15 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun🫰.
Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







