Mantar Kokoreç

Mantar Kokoreç Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gr mantar (küçük küp biçiminde doğranmış)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet baget ekmeği

Mantar Kokoreç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya zeytinyağ ile soğanları pembeleşinceye dek kavuralım.
  2. Sac tavanız varsa kullanın.
  3. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekledim soğanlar çabucak yumuşasın diye.
  4. Soğanlarla pembeleşince mantarları ekleyip kavuralım.
  5. Mantarların pişmeye yakın biberleri ve tereyağını ekleyin kavurmaya devam edelim.
  6. Mantarlar büsbütün suyunu çektikten sonra domatesleri baharatları ve dilerse biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
  7. Güzelce 1-2 dakika kavuralım.
  8. Ben baget ekmek kullandım siz istediğiniz ekmegi kullanabilirsiniz.
  9. Ekmeğin ortasına doldurup afiyetle yiyebilirsiniz.
  10. Yanına ayran ile birlikte tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.

Mantar Kokoreç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Papalak Kümbe
Hello world!
Islak Kek
Kilis Tava
Kaşar Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |