Mantar Çanağında Tavuk Sote
Mantar Çanağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram büyük çanaklı mantar
- 500 gram tavuk döş eti
- 2 adet domates
- 2 adet kapya kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar Çanağında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk sote için tavuk döş kısmını küçük bir formda doğrayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişmiş olan etimize zerzevatları ve baharatları ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
- Mantarların kabuklarını soyalım ve içerisine yapmış olduğumuz tavuk soteyi bir yâda 2 kaşık olacak biçimde mantar çanağına koyalım.
- Bir tepsiye dizelim üzerine yeşil biber yada rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
- Son olarak salçalı sosu yapalım ve tepsinin kenarından dökelim.
- Üzeri ıslatılmış fırın kağıdı saralım ve evvelden ısıtılmış fırında 30 yada 40 dakika pişirelim.
Mantar Çanağında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














