Mangalda Soslu Kanat

Mangalda Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk eti için;

  • 1 kg tavuk kanat ( bıçakla çizik atalım)

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı bal yahut pekmez
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) rendelenmiş kuru soğan (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Garnitürlü için;

  • Yeteri kadar yeşil biber közlemek için
  • Yeteri kadar dilimlenmiş domates közlemek için
  • Kuru soğan baharatlı közlemek için

Soğan için baharatlar; ( 1 soğan için)

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için;

  • Lavaş

Mangalda Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kanat hariç tüm gereçleri bir kaba koyalım ve karıştıralım.
  2. Sonra içine bıçakla çizdiğimiz kanatları ilete edelim.
  3. Biraz daha harmanlayıp en az 2 saat mühletle buzdolabına koyalım. Marine olsun.
  4. Kuru soğanın altını ve üstünü keserek düzleyelim.
  5. Sonra üzerine + şekilinde üstten aşağıya hakikat, orta kısmı biraz geçene kadar keselim.
  6. Kesilen yeri biraz genişleterek içine soğanın baharatlarını serpelim. Hazır edelim.
  7. Daha evvel yakıp köz haline getirdiğimiz mangalın üzerinde hazırladığımız kuru soğanı, domatesleri, yeşil biberleri pişirelim.
  8. Kuru soğanı mangalın üzerine düz bir halde koyalım ve kabukları ve alt tarafı yanana kadar pişirelim. Soğumaması için kapaklı bir kabın içine koyalım.
  9. Buzdolabında marine olmuş kanatları mangalda artlı önlü denetimli bir halde pişirelim. Pişen kanatların sulu olmasına dikkat edelim.
  10. Pişen kanatları ve garnitürleri bir tabağa güzelce yerleştirerek servis edelim.Afiyet olsun.

Mangalda Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:3 Renkli Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Sütlü Tatlı
Sebze Çeşni (Tuzot)
Soya Soslu Ballı Tavuk
Meyveli Kek
Milföy Çanağında Kereviz Salatası
Kadayıflı Muhallebili Revani
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.