Mangalda Soslu Kanat

Mangalda Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk eti için;
- 1 kg tavuk kanat ( bıçakla çizik atalım)
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı bal yahut pekmez
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 (yarım) rendelenmiş kuru soğan (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Garnitürlü için;
- Yeteri kadar yeşil biber közlemek için
- Yeteri kadar dilimlenmiş domates közlemek için
- Kuru soğan baharatlı közlemek için
Soğan için baharatlar; ( 1 soğan için)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Servis için;
- Lavaş
Mangalda Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kanat hariç tüm gereçleri bir kaba koyalım ve karıştıralım.
- Sonra içine bıçakla çizdiğimiz kanatları ilete edelim.
- Biraz daha harmanlayıp en az 2 saat mühletle buzdolabına koyalım. Marine olsun.
- Kuru soğanın altını ve üstünü keserek düzleyelim.
- Sonra üzerine + şekilinde üstten aşağıya hakikat, orta kısmı biraz geçene kadar keselim.
- Kesilen yeri biraz genişleterek içine soğanın baharatlarını serpelim. Hazır edelim.
- Daha evvel yakıp köz haline getirdiğimiz mangalın üzerinde hazırladığımız kuru soğanı, domatesleri, yeşil biberleri pişirelim.
- Kuru soğanı mangalın üzerine düz bir halde koyalım ve kabukları ve alt tarafı yanana kadar pişirelim. Soğumaması için kapaklı bir kabın içine koyalım.
- Buzdolabında marine olmuş kanatları mangalda artlı önlü denetimli bir halde pişirelim. Pişen kanatların sulu olmasına dikkat edelim.
- Pişen kanatları ve garnitürleri bir tabağa güzelce yerleştirerek servis edelim.Afiyet olsun.
Mangalda Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












