Mangal Tadında Tavuk Kanat Tarifi
Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk kanat
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Acılı isterseniz pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatların üzerine bıçak ile çizikler atalım. Hem imaj olarak hem lezzetin içe geçmesi için daha hoş oluyor💯.
- Sosu için tüm gereçleri kaba alıp karıştıralım.
- Çizdiğimiz kanatları sosun içine alıp uygunca karıştıralım.
- Üzerini streç ile kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. ( akşamdan yapsak daha lezzetli olur)👍.
- Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim.
- 250 derecede orta beğenilen fırında kızarana kadar pişirelim.
- İstediğimiz üzere servis edelim. Ben bulgur pilavı salata ve pide ile servis ettim. Afiyet olsun 🤤.
Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












