Mangal Tadında Kök Kanat

Mangal Tadında Kök Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yakın kök kanat (normal kanatta olur)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük patates

Mangal Tadında Kök Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sosumuzu hazırlıyoruz.
  2. Bir leğenin içine yoğurt,tozbiber,kekik,tuz, zeytinyağ ve biber salçasını koyup karıştırıyoruz.
  3. Üzerine tavuklarımızı ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Leğenin ağzını kapatıp buzdolabına alıp en az 1 saat dinlendiriyoruz vaktiniz varsa daha fazla dinlenirse daha lezzetli olur.
  5. Fırın tepsinin alıp içine yağlı kağıt yerleştiriyoruz(tercih problemi sevmiyorsanız yağlayın dibini).
  6. Dinlenen tavuklarımızı dizelim tepsiye.
  7. Patatesimizi soyalım elma dilimi formunda dilimleyelim.
  8. Leğende kalan sosa patateslerimizi ek edip güzelce karıştıralım.
  9. Tavukların yanına sosladığımız patatesleride dizelim.
  10. Önceden ısıttığımız 200 dercelik fırının orta kısmına tepsimizi koyalım.
  11. Yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Afiyet olsun :).

Mangal Tadında Kök Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Yoğurtlu Kek
Patlıcan Közlü Fırında Makarna
Kuru Üzümlü Cevizli Kurabiye
Tiramisu Tadında Fit Yulaf Lapası
Un Kurabiyesi
Tel Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |