Mangal Tadında Kök Kanat
Mangal Tadında Kök Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yakın kök kanat (normal kanatta olur)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük patates
Mangal Tadında Kök Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzu hazırlıyoruz.
- Bir leğenin içine yoğurt,tozbiber,kekik,tuz, zeytinyağ ve biber salçasını koyup karıştırıyoruz.
- Üzerine tavuklarımızı ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Leğenin ağzını kapatıp buzdolabına alıp en az 1 saat dinlendiriyoruz vaktiniz varsa daha fazla dinlenirse daha lezzetli olur.
- Fırın tepsinin alıp içine yağlı kağıt yerleştiriyoruz(tercih problemi sevmiyorsanız yağlayın dibini).
- Dinlenen tavuklarımızı dizelim tepsiye.
- Patatesimizi soyalım elma dilimi formunda dilimleyelim.
- Leğende kalan sosa patateslerimizi ek edip güzelce karıştıralım.
- Tavukların yanına sosladığımız patatesleride dizelim.
- Önceden ısıttığımız 200 dercelik fırının orta kısmına tepsimizi koyalım.
- Yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Afiyet olsun :).
Mangal Tadında Kök Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











