Mangal Meze

Mangal Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz (kıyılmış)

Mangal Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri rondoya koyun. Yeşil biber, kapya biber ve soğanı ekleyin. Tüm materyalleri rondodan geçirin.
  2. Ayrı bir kasede zeytinyağının üzerine domates salçasını ekleyin.
  3. Ayrı bir kasede zeytinyağını, salçaları, akabinde biber salçasını ekleyin. Nar ekşisi, baharatlar ve limonu ekleyin ve karıştırın.
  4. Doğrayıcıdan geçirdiğiniz zerzevatları, sosu ve maydanozu bir kasede birleştirin ve güzelce karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun!

Mangal Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Konserve Domates Sos
Keten Tohumlu Glutensiz Lavaş / Krep
El Açması Börek (Oklavasız)
Fındıklı Kurabiye
Sac Tava
Karamelize Kestane Şekeri
Hdabla | © 2025 |