Mandalinalı Cheesecake

Mandalinalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağı
Krema için;
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker (hafif tepeli)
- 600 gram labne peyniri
- 200 mg krema
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı un
Sos için;
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
Süsleme için;
- Mandalina
- 30 gram sütlü yahut bitter çikolata
Mandalinalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taban için bisküvi’ leri rondodan çekin.
- Eritilmiş tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
- Kelepçeli kalıbın altına ve etrafına yağlı kağıt sarın tekrar folyo ile kaplayın.
- Bisküvileri kalıbın altına yayıp bardak yahut kaşıkla bastırıp buzdolabına kaldırın.
- Krema için;labne, krema ve şekeri çırpın yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin un limon kabuğu rendesi ve limon suyunuda ekleyip karıştırın.
- Kalıbı bir tepsiye yerleştirin malzemeyi içine aktarın.
- Fırının en altına bir kaseyle su koyun 160 derece ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakın.
- Süre sonunda fırının kapağını aralayın 20-30 dakika içinde beklesin.
- Bu ortada sos materyallerini uygun bir tencereye alın iyice karıştırın ocağı açıp daima karıştırarak pişirip söndürün.
- 5 dakika sonra sosu cheesecakenin üzerine dökün ılıyınca buzdolabına kaldırın.Bir gece bekletin.
- Çikolatayı benmari adabı eritin biraz ılımasını bekleyin, dekor yaparken yayılmasın.
- Sıkma poşetine aktarın ucunu ince kesin süslemesini yapıp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Mandalinalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






