Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı

Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kebap için;

  • 800 gram dana eti
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 adet çeri domates

Üzerine;

  • Kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı

Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayalım. 200° fırında 25-30 dk közleyelim.
  2. Közlenen patlıcanları bir poşete koyalım 10dk bekletelim sonra kabuklarını soyalım küçük küçük doğrayalım.
  3. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alalım doğradığımız patlıcanları 2-4dk hafif soteleyelim yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber ekleyelim.
  4. Karıştıralım borcamın tabanına döküp yayalım.
  5. Diğer yanda tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ alalım kuşbaşı eti ek edelim et suyunu salıp çekerken bir taraftan kuru soğanı yemeklik doğrayalım.
  6. Biberleri doğrayalım, domatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım.
  7. Kendi suyunda kaynayıp tekrar çeken ete evvel soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyelim 2-3 dk kavuralım .
  8. Ardından biberleri ekleyelim onlarda hafif yumuşayana kadar bir iki kez çevirelim.
  9. Ardından domates ve salçayı ekleyelim orta ara karıştıralım 5 dk sonra 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım büsbütün pişmeye bırakalım.
  10. Yaklaşık 20 dk daha piştikten sonra etler yumuşamış olacak olmazsa pişirmeye devam edin ve en son 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım.
  11. Pişen kebabımızı evvelce hazırladığımız patlıcan yatağının üzerine aktaralım. Çeri domateslere süsleyelim.
  12. 200°ısınmış fırında 15dk. Pişirelim.
  13. Fırından alalım üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirelim maydanoz serpelim.

Nefis Malatya kebabımız hazır.

Pilav ve salata eşliğinde sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun 🤤🍴🙋‍♀️🩷.

Malatya’nın Meşhur Geleli Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği
Çıtır Börek Tarifi
Van Pastası
Seher Yeli Pastasi
İncirli Tatlı
Kolay Pastacı Kreması Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet