Maklube

Maklube Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kesim tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesi ,patlıcanı ,havucu soyalım ve daire formunda keselim ,bir su dolu kaba tuz atıp bekletin.
  2. Pirincimizi uygunca yıkayıp üstünü geçecek kadar olağan suda tuz ekleyerek bekletin 15 dk boyunca.
  3. Patates, havuç ve patlıcanları beklettiğimiz sudan alıp kağıt havlu yardımıyla ıslaklıklarını alıp yağımızda hafif kızarana kadar kızartın ve kaldırın.
  4. Tavuklarımızı suyu çıkana kadar kavurun, suyu çıktıktan sonra hafif sıvı yağla 2 -3 dk kavurun ,kavrulan tavuğumuzu alın.
  5. Uygun bir tencereye tavukaları en alta üstüne havuç, üstüne patates ,üstüne patlıcanlara dizin, deliksiz formda dizin.
  6. Pirinçlerinizi sudan çıkartıp bir tutam yıkayın ve tencerenin üstüne dizip suyunu koyun ve ocağın altını yüksek ateşte açın.
  7. Suyumuz kaynamaya başlayınca altını kısık suyunu çekene kadar bekleyin, suyu çeken yemeğimizin üstünü kağıt havluyla 10 dk dinlendirelim.
  8. Yemeğimizi servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna)
Sarımsaklı Yoğurtlu Omlet (Bol Ekmek Yediren Şifalı Antibiyotik)
Üsküp Böreği
Soslu Karpuz Peynir Tabağı
Patlıcan Böreği
Oreolu Magnolia Tarifi (İddia Ediyorum Yediğiniz En Lezzetli Magnolia) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |