Makinada Ekmek (Tam Ölçü)

Makinada Ekmek (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 6 su bardağı un
- Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 6,5 gram kuru instant maya
Makinada Ekmek (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel makinanın içindeki aparatları yağlayın. Kolay çıkması için içindeki çubuklarında yağlanması çok işe yarıyor.
- Suyu ekleyin, üzerine zeytinyağ ve dileğe bağlı olarak tereyağı ekleyin. (ben bazen 1 yemek kaşığı kadar sütte ekliyorum. İsteğe bağlı yani. Dilerseniz ekleyebilirsiniz)
- 2 bardak unu koyup üzerine tuzu ekleyin. Sonra kalan unu ekleyin.
- Unun üzerinde minnak bir çukur açıp mayayı ve mayanın etrafına toz şekeri ekleyin.
- Bu ölçü ile makinada orta seviyeyi ve 1000 gram lık programı seçin. 3 saatlik olan 1. Programda pişirdim.
- Ben genelde sabaha hazır olsun diye erteleme programını kullanıyorum. Gece yatmadan koyuyorum sabaha hazır oluyor.
- Bunu kullanacaksanız makinayı çalıştırdığınız saat ile pişmiş olmasını istediğiniz saat ortası kaç ise makinaya müddet olarak onu giriyorsunuz. Mesela akşam 12 de koyuyorsunuz. Sabah 7 de pişmiş olmasını istiyorsunuz. Süreyi 7 olarak ayarlıyorsunuz. Benim üzere makinayı iade etmek isteyenler varsa bu tanımı denesin 🙂 afiyetler olsun.
Makinada Ekmek (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













