Makinada Ekmek (Tam Ölçü)

Makinada Ekmek (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 6 su bardağı un
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6,5 gram kuru instant maya

Makinada Ekmek (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel makinanın içindeki aparatları yağlayın. Kolay çıkması için içindeki çubuklarında yağlanması çok işe yarıyor.
  2. Suyu ekleyin, üzerine zeytinyağ ve dileğe bağlı olarak tereyağı ekleyin. (ben bazen 1 yemek kaşığı kadar sütte ekliyorum. İsteğe bağlı yani. Dilerseniz ekleyebilirsiniz)
  3. 2 bardak unu koyup üzerine tuzu ekleyin. Sonra kalan unu ekleyin.
  4. Unun üzerinde minnak bir çukur açıp mayayı ve mayanın etrafına toz şekeri ekleyin.
  5. Bu ölçü ile makinada orta seviyeyi ve 1000 gram lık programı seçin. 3 saatlik olan 1. Programda pişirdim.
  6. Ben genelde sabaha hazır olsun diye erteleme programını kullanıyorum. Gece yatmadan koyuyorum sabaha hazır oluyor.
  7. Bunu kullanacaksanız makinayı çalıştırdığınız saat ile pişmiş olmasını istediğiniz saat ortası kaç ise makinaya müddet olarak onu giriyorsunuz. Mesela akşam 12 de koyuyorsunuz. Sabah 7 de pişmiş olmasını istiyorsunuz. Süreyi 7 olarak ayarlıyorsunuz. Benim üzere makinayı iade etmek isteyenler varsa bu tanımı denesin 🙂 afiyetler olsun.

Makinada Ekmek (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Cheesecake
Sebzeli Mantar Dolması
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
Kütür Kütür Kornişon Turşusu
Gün Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Salatası
Hamsi Tava
Hdabla | © 2025 |