Makarna Böreği
Makarna Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket haşlanmış makarna
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Tereyağı
- Karabiber
- Tuz
İç gereci ;
- Ufalanmış beyaz peynir ve kaşar
- İnce kıyılmış maydanoz
Makarna Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, süt, yumurta, tuz, karabiber, uygunca çırpalım.
- Sos materyallerini haşlanmış olan makarna ya döküp uygunca karıştıralım.
- Yanmaz yapışmaz tavayı tereyağı ile yağlayalım.
- Makarnanın yarısını tavaya dökelim ortasına peynir maydanoz iç materyalini yayalım.
- Geri kalan makarnayı döküp yerleştirelim üzerine tereyağı parçacıkları koyup kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte orta ara denetimli olarak sağa sola çevirip altını kızartalım düz bir tabak yardımıyla aksi çevirip öbür tarafıda kızartalım afiyet olsun.
Makarna Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








