Makarna Böreği

Makarna Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

Makarna Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce makarnamızı hafif canlı bırakacak haşlayalım.
  2. Süzüp soğuk suya tutup kenara alalım.
  3. Süt, yumurta, sıvı yağ bi kaba alıp çırpalım.
  4. Daha sonra peynir ,maydanoz ,kabartma tozu ve öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
  5. En son olarak içine makarnaları ekleyip karıştırıp tepsimize boşaltıp fırına sürelim.
  6. 15-20 dakika pişirdikten sonra çıkarıp rendelediğimiz kaşarı üzüne döküp kızarana kadar pişirelim.

Makarna Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Probiyotikli Deposu Kefirli Muzlu Pankek
Domatesli Patlıcan Güzeli
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Lazanya
Nefis Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Kavurma
Hdabla | © 2025 |