Makarna Böreği
Makarna Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kelebek makarna
- 3 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 500 gram beyaz peynir
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Makarna Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce makarnamızı hafif canlı bırakacak haşlayalım.
- Süzüp soğuk suya tutup kenara alalım.
- Süt, yumurta, sıvı yağ bi kaba alıp çırpalım.
- Daha sonra peynir ,maydanoz ,kabartma tozu ve öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- En son olarak içine makarnaları ekleyip karıştırıp tepsimize boşaltıp fırına sürelim.
- 15-20 dakika pişirdikten sonra çıkarıp rendelediğimiz kaşarı üzüne döküp kızarana kadar pişirelim.
Makarna Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















