Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Kimyon
  • Nar ekşisi (az göz kararı ekşiliği size kalmış)

Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeğimi bulguru ve pirinçi yıkayıp tencereye koyalım ,üstüne soğanı küçük küp doğrayalım, 3 diş sarımsağıda doğrayalım ,havucu rendeleyelim ve su koyup pişinceye kadar kaynatalım.
  2. Çorbamız ocakta kaynarken terbiyesi için 1 adet yumurta sarısını ve yoğurdu bir kasede karıştıralım.
  3. Pişen çorbanın suyundan alıp terbiyeye koyalım terbiye ılınsınki kesilmesin. Çorbamızı blenderden çok az çekelim az taneli kalsın.
  4. Sonra ocağa alıp çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynayan çorbamıza tuzunu koyalım.
  6. Bir tavada yağı kızdıralım salçayı kavuralım.
  7. Karabiberini pul biberini kimyonunu nanesini nar ekşisini koyalım az karıştırıp çorbaya dökelim. Afiyet olsun 🥰.

Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Ve But
Sebzeli Köfte Yemeği
Bardakta Kek (Tam Kıvamında)
Havuçlu Terbiyeli Çorba
Çubuk Simit
Pofuduk Tahıllı Ekmek
Hdabla | © 2025 |