Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çorba kaşığı bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1’er çay kaşığı pulbiber
  • Nane

Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek, bulgur,pirinç, ince dilimlenmiş havuç ve küçükçe doğranmış soğanı tencereye alıyoruz.
  2. Hepsi pişene kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen zerzevatları hafif dişe gelebilecek kıvamda bırakana kadar blendırdan geçiriyoruz.
  4. Bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp çırpıyoruz.
  5. Önce çorbadan üzerine ekliyoruz ve ılıtıp terbiyeyi çorbaya döküyoruz.
  6. Çorbamızı kısık ateşte ocakta bırakıyoruz.
  7. Bu sırada sos tavasına gerekli materyalleri alıp karıştırıyoruz.
  8. Kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  9. Çorbamız hazır dilerseniz üzerine tekrar renk yapıp dökebilirsiniz.
  10. İçimizi ısıtacak çorbayı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Patatesli Köfte
Biberli Acılı Ekmek
Zerdeçallı Nohutlu Pilav
Kabune Pilavı
Çatlak Kurabiye
Papaz Yahnisi
Hdabla | © 2025 |