Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Sosu için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1’er çay kaşığı pulbiber
- Nane
Mahluta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek, bulgur,pirinç, ince dilimlenmiş havuç ve küçükçe doğranmış soğanı tencereye alıyoruz.
- Hepsi pişene kadar pişiriyoruz.
- Pişen zerzevatları hafif dişe gelebilecek kıvamda bırakana kadar blendırdan geçiriyoruz.
- Bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp çırpıyoruz.
- Önce çorbadan üzerine ekliyoruz ve ılıtıp terbiyeyi çorbaya döküyoruz.
- Çorbamızı kısık ateşte ocakta bırakıyoruz.
- Bu sırada sos tavasına gerekli materyalleri alıp karıştırıyoruz.
- Kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine döküyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Çorbamız hazır dilerseniz üzerine tekrar renk yapıp dökebilirsiniz.
- İçimizi ısıtacak çorbayı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Mahluta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




