Mahlepli Tuzlu Kömbe
Mahlepli Tuzlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep (tercihen)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un (kontrollü)
️Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- 1 kase susam
Mahlepli Tuzlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; gerekli gereçleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Unu denetimli bir halde ekleyelim ve güzelce yoğuralım. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım. Küçük bezeler yapıp avcumuzun içinde yatsı hale getirelim.
- Önce yumurta akına batırıp sonra her yerini susamla kaplayalım. Hepsini tıpkı halde hazırlayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar 25-30 dk pişirelim. Sıcağı geçince servis yapalım. Afiyet olsun 🌸.
Mahlepli Tuzlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














