Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında)

Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 kaşık hafif tepeleme nişasta
- 2 kaşık hafif tepeleme un
- 1 su bardağı şeker
- 2 tam yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet (75gr) kremşanti yahut 1 paket (200ml) %35 yağlı krema
- Oreo bisküvi (yulaflı bisküvilerde olur)
- Çilek yahut istediğiniz meyveler
Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un, nişasta, şeker, yumurta bir tencerede düzgünce karıştırılır. Daha sonra altı yakılır.
- Kaynayana kadar daima karıştırılır.
- Göz göz olduktan sonra ocaktan alınır, vanilya eklenir ve uygunca karıştırılır.
- Her 2-3 dakikada bir karıştırılarak kabuk tutmadan oda sıcaklığına gelmesi sağlanır.
- Daha sonra dolaba alınır ve uygunca soğuması sağlanır.
- İyice soğuduktan sonra krem şanti eklenerek en az 4-5 dakika köpük köpük olana kadar çırpılır.Kremamız hazır.
- Bu krema ile istediğiniz magnolyayı hazırlayabilirsiniz.
- Ben sıra ile bir kaşık magnolya, etrafına çilek, 1 kaşık bisküvi ve kalan kısma magnolya halinde hazırladım.
Sizlerde dilediğiniz bisküvi ve meyve ile hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.
Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


